Не можам да си ги најдам очилата, Хуана Ескивел Окања

Госпоѓа Фелиса се родила во Касерес кога завршила граѓанската војна. Се омажила за господин Маноло и се преселиле во Мадрид. Живееја до моите родители.
Одвај знаев да читам, а госпоѓата Фелиса ме замолуваше да ѝ го прочитам упатството за лековите, испраќачот на примените писма, или како да подготви инстант-кафе. „Не можам да си ги најдам очилата“ ми велеше.
Еден ден дознав дека госпоѓата Фелиса не знае да чита. „Колку е глупава, па тоа е толку лесно“ – си помислив.
Таа се срамеше.
Јас сум бесна поради сите жени што и ден-денес не успеваат да си ги најдат очилата.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s